Het originele artikel

Wens in vervulling: Heerde krijgt drie velden voor beachvolleybal

Heerde krijgt drie beachvolleybalvelden. Die worden aangelegd bij de Burgemeester Faberhal. Een langgekoesterde wens van volleybalclub Langhekel/HEC gaat in vervulling, aldus voorzitter Wilco Nuiten.

De gemeente geeft 7.500 euro subsidie. Dat is een derde van het bedrag dat nodig is om de velden aan te leggen. De rest wordt opgehoest door de vereniging en de hoofdsponsor. ,,Met deze bijdrage zijn we heel blij, zeker weten”, reageert Nuiten. ,,We hopen dat de velden eind maart of begin april klaar zijn.”

Locatie

Eerst moeten nog een aantal keuzes worden gemaakt. Bijvoorbeeld op welke plek bij de sporthal de velden worden aangelegd. En welk type drainage nodig is. ,,Eind september zitten we daarvoor om tafel met de gemeente en onze werkgroep”, aldus de voorzitter.

Een groot evenement als het EK in Apeldoorn komt de populari­teit van beachvol­ley­bal ten goede aldus Wilco Nuiten, Voorzitter Langhekel/HEC

Met de drie nieuwe sportvelden wil Langhekel/HEC de samenwerking zoeken met andere sportclubs. Voorzitter Nuiten denkt aan voetbal, handbal en tennis. ,,Een volleybalnet is eenvoudig weg te halen en doelen kunnen zo op het zand worden geplaatst. Het wordt een mooie locatie voor zomersporten.” Al voegt hij toe: ,,We zullen de velden vooral zelf gebruiken.”

Populariteit

Langhenkel/HEC heeft al langere tijd de wens om in eigen dorp beachvolleybal te kunnen spelen. ,,Sowieso is er de behoefte binnen de club”, weet Nuiten van de 120 leden. ,,We merken dat beachvolleybal ‘hot’ is. De volleybalbond zet er fanatieker op in en grote evenementen als het EK in Apeldoorn komt de populariteit van de sport ten goede. Als club willen we die toevoeging dan ook bieden.”

Gerelateerde berichten