Wist U dat U heel eenvoudig scheidsrechter kunt worden voor 3e klasse en lager door middel van een Instaptoets?
Wij streven ernaar om op elk competitieniveau een gekwalificeerde scheidsrechter aan het werk te zien. Dit om de kwaliteit van de arbitrage te verbeteren en daarmee het spelplezier in de wedstrijd te verhogen. Bovendien is het ook voor spelers goed om op de hoogte te zijn van de spelregels. Om de instapdrempel op de lagere niveaus laag te houden, maar toch de kwaliteit te waarborgen, is er besloten een instaptoets op het gebied van de spelregels beschikbaar te stellen. Om te fluiten in de 3e klasse en lager (senioren) en bij jeugdwedstrijden (met uitzondering van Topklasse A- en B-jeugd) is het vanaf seizoen 2012-2013 verplicht de instaptoets met voldoende resultaat te hebben afgerond.
Het is een eenvoudige toets om een licentie scheidsrechter met code V 6 te verkrijgen en kan uw vereniging helpen om altijd voldoende scheidsrechters te hebben op 3e klasse niveau en lager. De uitslag van de toets krijgt de maker persoonlijk gemaild waarna hij de licentie heeft om tot en met de 3e klasse wedstrijden (senioren) en jeugdwedstrijden (m.u.v. Topklasse A en B) te leiden.

Volleybalmasterz/V6 toets

Per overgang van de oude website naar de nieuwe website (1-5-2016) is de oude V6 toets niet meer bereikbaar. De V6 licenties kunnen alleen nog gehaald worden via www.volleybalmasterz.nl. Hier zit een andere structuur achter maar is voor de sporters en mogelijke scheidsrechters veel gebruiksvriendelijker en leuker om te maken. Als scheidsrechterscoördinator krijg je niet meer van elke deelnemer die slaagt een bericht. Dit om het spammen van de scheidsrechterscoördinator te voorkomen. De deelnemers krijgen een mailtje met hun certificaat, mocht je als scheidsrechterscoördinator echter wel de melding willen ontvangen dan kun je vragen of de sporters deze naar je doorsturen. De andere optie is op via www.nevobo.nl als je bent ingelogd te kijken bij de scheidsrechters V6. Deze worden elke dag bijgewerkt en tonen sinds kort ook de begin datum van de licentie. Zo kun je precies zien wanneer de scheidsrechters hun V6 certificaat hebben behaald.

Mocht je vragen hebben over de V6 toets dan kun je deze mailen naar volleybalacademie@nevobo.nl