Doe mee met onze voedselbankactie

Onze club doet mee aan de voedselbankactie van de sport in april, en we kunnen jouw hulp goed gebruiken! Je kunt eenvoudig bijdragen door houdbare producten te doneren in de kratten in onze kantine.

Wat houdt de voedselbankactie in?

De voedselbankactie in april is een initiatief waar sportclubs door heel Nederland aan deelnemen. April blijkt voor voedselbanken in Nederland een uitdagende maand, omdat de voorraad aan boodschappen, eerder opgebouwd rond de feestdagen in december, tegen die tijd vaak is uitgeput. Daarom slaan wij, samen met de KNGU, KNHB, NGF, Atletiekunie, Nevobo, KNKV, NOC*NSF en andere clubs, de handen ineen om houdbare producten in te zamelen.

Gratis proeftrainingen

Naast het inzamelen van houdbare producten, nodigen wij mensen die gebruikmaken van de voedselbank uit voor gratis proeftrainingen. Mensen die gebruikmaken van de voedselbank hebben vaak geen lidmaatschap bij een sportclub, mogelijk door zorgen over geld en een gebrek aan routine in sporten. Om deze mensen welkom te heten, nodigen we hen uit voor gratis proeflessen door een uitnodigingskaart bij de ingezamelde kratten te doen.

De gratis trainingen regelen wij zelf, maar het Jeugdfonds Sport & Cultuur steunt ons om kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld blijvend bij de club te laten sporten. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan helpen door de contributie, en in sommige gevallen sportkleding, te betalen.

Waarom doen wij mee?

Het is een mooie kans om onze club te laten schitteren en hulp te bieden aan mensen in onze regio die het nodig hebben. We maken echt een verschil en versterken onze band met de lokale voedselbank en andere partners, zoals het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deelname aan de voedselbankactie versterkt het gevoel van verbondenheid en trots binnen onze club.

Gerelateerde berichten