De eigen burgemeester Faberhal was afgelopen zaterdag het toneel van de ontmoeting tussen Langhenkel/HEC Heren 1 en SSS Barneveld Heren 5. Ondanks dat degradatie voor de Heerdenaren al een feit is, waren de heren vastberaden om iets moois van de wedstrijd te maken.

De heren uit Heerde kwamen vol vechtlust uit de kleedkamer en de warming up. Met goede servicedruk en met goed en vastberaden spel wisten zij de jongens uit Barneveld direct goed onder druk te zetten. Zowel in het team als op de tribune zat de sfeer er direct goed in, waardoor de mannen uit Heerde zich naar een winst in de 1e set wisten te vechten. 25 -22.

Na de ontlading van de winst in de eerste set leek de scherpte aan de kant van de Heerdenaren iets weg te zakken. Dit resulteerde erin dat de mannen onder druk kwamen te staan en snel tegen een forse achterstand moesten aankijken. De ploeg uit Barneveld draaide solide en wist de mannen uit Heerde een tik toe te brengen door de 2e set met 14 -25 binnen te halen.

De ploeg uit Heerde liet ondanks het verloop van het seizoen nog steeds te beschikken over een forse dosis veerkracht. De mannen wisten zich te herpakken en bleven in de derde set knokken voor een kans op de overwinning. Resultaat was een mooie en spannende set met mooi rally’s en goed spel van beide teams. Met 23 -25 ging de setwinst nipt naar de jongens uit Barneveld, maar het had zeer zeker ook andersom kunnen zijn.

Ondanks dat ook het verlies van de 3e set een tikje was voor de mannen uit Heerde, bleef het geloof in een goede afloop aanwezig in de formatie van HEC. De heren bleven veel energie in de wedstrijd stoppen en dat resulteerde in wederom een set van zeer hoog niveau. De aanmoedigingen van Dames 1, dat voor een groot deel op de tribune zat, zal zeker hebben geholpen om de sfeer goed te houden en om de druk op de jongens uit Barneveld te houden. Met 25 -21 wisten de Heerdenaren de set te winnen, waarmee een zeer verdiende 5e set een feit was.

In de 5e en beslissende set leek het verzet van de Barnevelders gebroken. De Heerdenaren pakten snel een voorsprong van ongeveer 4 punten. En die voorsprong gaven de mannen niet meer uit handen. Met 15-12 was de setwinst en daarmee de winst in de wedstrijd voor de Heerdenaren een feit. Een schitterende overwinning, die de Heerdenaren zeer zeker goed gedaan zal hebben. Na alle nederlagen van dit seizoen is een winstpartij natuurlijk extra lekker, maar gelet op het niveau van de wedstrijd is dit ook zeer verdiend!

Gerelateerde berichten