nog geen teamfoto

Spelers

Annette Bijsterbosch-van Noorel
Gerdien Blankvoort
Nelleke Bronsveld-Post
Anja Dezijn-Kloezeman
Linda de Jong
Ilse Koenhein
Mirjam Kwakkel-Veldkamp
Marjan Spijkerman
Corine Straathof-Veldkamp
Chantal van Vemde
Esmé Bastiaannet

TrainingsdagTrainingstijden Trainer / CoachThuiswedstrijd
woensdag19.00 – 20.30 uurMarja Lieferszaterdag 15.00 uur

verslagen 2022 – 2023

Wedstrijdverslag dames 1 14 december –

Op woensdagavond 14 december speelden we, Langhenkel Hec, tegen VZK uit Wezep, een jong team. De eerste 3 sets hebben we met gemak gewonnen (25-13, 25-10, 25-13). De vierde set kregen onze tegenstanders meer vechtlust, maar ook deze set hebben we gelukkig gewonnen (25-20). Heerlijk dat we 5 punten erbij hebben en nu op de vierde plaats staan! Op naar de volgende wedstrijd

Langhenkel HEC DS 1 VS Volta DS4 woensdag 9 november

Afgelopen woensdag hadden wij een thuiswedstrijd tegen de nummer 11 in de ranglijst. Wij waren al druk bezig met inlopen en de tegenstander zat nog steeds in de kleedkamer….. Linda heeft maar even subtiel gebracht dat wij al begonnen waren met inlopen en jahoor, daar kwamen de 6 dames aan. Wij hadden de keuze uit 9 dames. Rosalie en Mirjam waren afwezig. De hele wedstrijd verliep vrij moeizaam, wij kwamen niet lekker in ons eigen spel en er zat weinig overtuigingskracht in. De eerste set wonnen wij gelukkig wel met 25-14. Gerrit wisselde voor de volgende set de drie personen die op de bank zaten, maar ook dat hielp niet in de overtuigingskracht. De set verliep rommelig, ondanks dat hebben wij ook deze set gewonnen met 25-17. De derde set werd er weer gewisseld. Deze set verliep helemaal rommelig en er werden veel persoonlijke fouten gemaakt door iedereen. Gerrit greep in door twee nieuwe speelsters in te brengen om de dynamiek te veranderen, gelukkig kwamen wij weer bij en hebben wij de set alsnog gewonnen met 25-22. De allerlaatste set voerde eveneens de toon van de hele wedstrijd, het ging wel oke, maar te weinig overtuigingskracht. Alhoewel er nu wel meer direct werd gescoord vanuit de aanval. Deze set hebben wij dan ook gewonnen met 25-16. De wedstrijd is dus met 4-0 gewonnen. Hierdoor stijgen we in de ranglijst, wij staan nu namelijk op de 5e plaats. Dames, ondanks dat de wedstrijd misschien wat overtuiging miste, wij mogen toch trots op onszelf zijn dat wij de winst binnen gesleept hebben.

Wedstrijdverslag maandag 31-10-2022 Zeewolde D3-Langhenkel-Hec D1

Op maandagavond 31 oktober reisden we af naar Zeewolde, we waren met 9 speelsters vanavond, zonder onze coach. Maar onze aanvoerster had diverse papiertjes met opstellingen die gedurende de wedstrijd nog her en der aangepast werden.

De 1e set ging moeizaam, we verloren met 25-18, we kwamen niet lekker in ons spel en maakte zelf teveel fouten.

In de 2e set ging het de 1e helft moeizaam, we lieten de dames van Zeewolde te ver komen en doordat we zelf wat moeite hadden met de pass/verdediging en het afmaken aan het net, stonden we binnen no-time met 17-9 achter, maar we gingen er voor en we kwamen terug, helaas verloren we de set met 27-25. Balen dat we met 2-0 achter stonden, maar we hadden het gevoel dat we veel beter konden dan de eerste 2 sets.

De 3e set (18-25) en 4e set (21-25) verliepen een stuk beter, we kozen ervoor om Moniek in te brengen voor de opslag en die scoorde aardig wat punten hiermee. Er waren regelmatig lange rally’s, maar het lukte ons om wat meer te scoren, beter te passen en te verdedigen en we wonnen beide sets.

Toen kwam de beslissende 5e set, deze was enorm spannend, we waren aan elkaar gewaagd, maar we wonnen met 13-15.

De jonge scheidsrechter drukte een behoorlijk negatieve stempel op de wedstrijd. Het kostte ons de nodige punten, omdat hij meerdere malen van mening was dat we een opstellingsfout maakte of aan het schermen waren en het zicht van de tegenstander ontnamen bij onze opslag en nog een paar dubieuze beslissingen. Dit tot onze grote frustratie en dit leverde de nodige discussie op tijdens de wedstrijd.

Maar goed, we zijn ontzettend blij dat we de wedstrijd met 3-2 hebben gewonnen.

Op woensdag 9 november a.s. spelen we onze volgende wedstrijd thuis in de Burgemeester Faberhal om 19:30 uur tegen Volta D4 (Lelystad). Supporters zijn van harte welkom.

Wedstrijdverslag Hellas D3 – Langhenkel HEC D1 op 8 oktober 2022

Afgelopen zaterdag 8 oktober gingen wij met 8 meiden uit ons team op pad richting Nunspeet om daar onze 3e wedstrijd van dit seizoen te gaan spelen.

Door wegwerkzaamheden in Nunspeet werden wij omgeleid en kregen wij een sightseeing over de nieuwe rondweg en kwamen met een beetje vertraging toch nog op tijd aan bij Sporthal de Feitenhof. Na snel een boterhammetje naar binnen te hebben gewerkt in de kleedkamer, konden wij het veld op.

Tijdens de wedstrijdwarming-up zagen wij aan de andere kant van het net een nieuw team met jonge meiden. Geen bekende gezichten, dus konden wij moeilijk inschatten “wat voor vlees wij in de kuip hadden”.

De 1e set kwamen wij helaas niet goed in ons spel, er werden veel opslag en persoonlijke fouten gemaakt, waardoor wij de hele set achter de feiten aanliepen. De set werd door Hellas met 25-18 gewonnen.

De 2e set werden er 2 wissels ingebracht. Gelukkig verliep deze set vanaf het begin veel beter dan de eerste en wonnen wij de set vrij gemakkelijk met een stand van 25-14.

Rosalie blesseerde zich helaas aan het einde van de 2e set aan haar achillespees en kon daardoor de 3e set niet meer starten. Het verloop van deze set ging niet zoals wij hoopten, het leek een herhaling van de 1e set. Gelukkig kwamen wij aan het einde van de set nog wel terug van onze achterstand maar dit kwam te laat en Hellas won de 3e set met 25-21.

De 4e set moesten wij winnen om er nog een vijfde set uit te slepen. Maar jammer genoeg kwamen wij er niet meer aan te pas. Wij verloren de set met 25-15 en daarmee de wedstrijd met 3-1.

Op maandag 31 oktober staat onze eerstvolgende wedstrijd op de planning. Wij moeten dan om 19.30 uur uit spelen tegen Zeewolde D3, de huidige nummer 2 in onze poule.

Hopelijk valt Rosalie haar blessure mee en kan zij dan weer met ons meespelen! Beterschap gewenst Rosalie.

Wedstrijdverslag Langhenkel-Hec D1 – HVV D1 28 september 2022

Onze eerste wedstrijd op woensdag tegen HVV werd vooraf toch wel als speciaal gezien. Onze twee nieuwe speelsters Moniek en Rosalie komen van deze volleybalvereniging uit Hattem. Verliezen is dan eigenlijk ook geen optie. Kort voor aanvang van de wedstrijd stroomde de tribune vol….. met supporters voor HVV. Gelukkig hadden wij ook supporters!
De eerste set begonnen we heel enthousiast. Rosalie kon vrijwel iedereen voorzien van een bal om aan te vallen en dat lukte dan ook prima! We wonnen deze set dan ook met 25-14. De tweede set verliep ook prima, we kregen iets meer weerstand van Hattem, maar dat maakte de wedstrijd alleen maar leuker. Deze set wonnen we met 25-16. Mede door aanmoediging vanaf de bank en goede coaching wonnen we ook de derde set met 25-13. De vierde set ging met vallen en opstaan, dat laatste ging overigens wat moeilijker in een enkel geval. De setstand is 25-17 geworden.
Door deze overwinning gaan we vol vertrouwen op zaterdag 8 oktober naar Nunspeet!